• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, volgens kadastergegevens in 1898 gebouwd op de plaats van oudere bebouwing. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Roodbakstenen lijstgevel gekenmerkt door knipvoegen en rode kaleilaag, opengewerkt door hoge, getoogde muuropeningen met bakstenen omlijsting. Gebruik van hardsteen voor onder meer diamantkopsluitstenen, hoekstenen, horizontale banden, getrapte cordonlijsten, plint en onderdorpels, doorgetrokken op de tweede bouwlaag. Licht uitspringend middenrisaliet van twee traveeën. Door spiegels versierde daklijst muurband onder nieuwe gootlijst in kunststof. Bewaard houtwerk: T-ramen en houten neoclassicistische houten paneeldeur onder getoogd bovenlicht met geëtst glas, toegankelijk via twee treden. Houder voor vlaggenmast boven de deur.