Langgestrekte hoeve Drieskenshof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve Drieskenshof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Langgestrekte voormalige hoeve genaamd "Drieskenshof", minstens opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw (al aangegeven op primitief kadasterplan van 1816). In oorsprong mogelijk oudere woning van drie traveeën, met inwendige bouwsporen wijzend op een vroegere vakwerkbouw(?). Bouwnaden getuigend van later aangebouwde dwarsschuur van twee traveeën met aardappelkelder ten westen en verhoogde stallen ten oosten, nu geïncorporeerd bij de woning.

Achterin gelegen gerenoveerde verankerde baksteenbouw op gepikte plint en onder pannen zadeldak met toegevoegde dakkapellen. Aanvankelijke voorgevel gericht naar het zuiden voorzien van rechthoekige vensters en dito deur onder houten latei en met vernieuwd houtwerk. Lagere deur, opkamer- en keldervenster in de vroegere achtergevel (noordzijde). Rond gemetste bakstenen waterput ten noorden voor de woning.

Interieur. Behouden opkamer met houten kelderluik voorzien van treden als opkamertrap. Bewaarde balkenzoldering. Behouden luikje aan hengsels onder houten latei van paardenstal.

Ten noorden, heropgebouwd bakhuisje van het samengestelde type in hout en baksteenbouw, onder pannen zadeldakjes. Bakoven en vloer van rode vierkante tegels.