Twee gespiegelde interbellumwoningen

Beschrijving

Twee rijhuizen volgens spiegelbeeldschema, opgetrokken in 1937 in opdracht van kaashandelaar Joannes-Franciscus Godefroid–Waterschoot (zie kadasterarchief). Gebouwd in een modernistisch geïnspireerde stijl in dezelfde periode als de aanpalende gevelrij nummer 78, 80, 82. Sobere gele baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder een doorlopend pannen zadeldak. Bovenbouw gemarkeerd door halve lisenen, getrapte baksteenfries en pseudo-erker met drielicht in bredere zijrisaliet. Rechthoekige muuropeningen met deels bewaard schrijnwerk; nummer 76 onder meer voorzien van schuifraam met kleine roedeverdeling in bovenlicht ingevuld met gevlamd en structuurglas. Gekoppelde voordeuren aan twee treden, met oorspronkelijk geometrisch smeedwerk voor de beglaasde deurlichten.