Wijkschool voor kleuters

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wijkschool voor kleuters

Beschrijving

Kleuterschool, voorheen afhankelijk van het klooster van de zusters Kindheid Jesu, nu horend bij VLEK (Vrije Lagere en Kleuterschool Grembergen). Haaks op de straat ingeplant schoolgebouw met twee klaslokalen, achteraan grenzend aan een overdekte gaanderij en fietsenstalling, geplaveide speelplaats en tuin met wilde kastanjeboom. Toegankelijk via rechthoekige poort met bakstenen pijlers onder een witgeschilderde betonnen luifel. Kleuterschool opgetrokken in 1934 en vergroot in 1938 (zie kadasterarchief). Bakstenen schoolgebouw van drie traveeën en één bouwlaag onder platte daken met verspringende nokhoogte afgelijnd door overstekende houten kroonlijsten. Opgesteld in V-vorm, met centrale hogeroplopende tweeledige deurtravee met verdiepte inkompartij onder afdak voorzien van klapdeur. Gevelbrede hoge vensters met kleine roedeverdeling in de schuin geplaatste klaslokalen. Lage geschilderde gecementeerde plint.