Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa in landelijke stijl van 1951 (zie kadasterarchief). Alleenstaand wat verdiept gelegen omheind en omhaagd enkelhuis met voortuin aan de straatzijde afgesloten door opengewerkt muurtje. Diephuis van één travee en twee bouwlagen onder hoog ogivaal, parabolisch gebogen pannen zadeldak dat reeds aanzet op grondniveau. T-vormige plattegrond, met korte haakse uitbouw van één bouwlaag aan de linkerzijde eveneens onder parabolisch gebogen zadeldak. Voorgevel bekleed met horizontale houten beplanking. Houten kroonlijst thans deels bekleed met kunststof. Voorgevel met rechthoekige muuropeningen gevat in een houten omlijsting, waarvan een boven- en benedenvenster uitgewerkt zijn als bow-window op kleine consoles.