Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Volgens kadastergegevens verbouwing uit 1907 van volume dat opklimt tot 1872. Achtergelegen landgebouwen opgetrokken in 1907 en in de 20ste eeuw gedeeltelijk herbouwd.

In L-vorm rond een erf geplaatste hoevegebouwen met grote moestuin ten zuiden.

Woonhuis, parallel aan de straat, van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak in kunstleien met nieuwe gootlijst. Gecementeerde gevel voorzien van schijnvoegen boven plint met frijnslagimitatie. Door witbeschildering benadrukte ontlastingsbogen, tandlijstimitatie en getrapte, licht gebogen daklijst. Vernieuwd schrijnwerk, rechts een bewaard gedeeld bovenlicht boven later ingebrachte poort onder ijzeren latei. Toegang tot erf via ijzeren hek tussen betonpijlers rechts van het woonhuis. Achtergelegen, haaks op het woonhuis ingeplante schuur- en stalvleugel in verankerde baksteenbouw met getrapte daklijst onder zadeldak met verspringende nokhoogte in Vlaamse pannen, op gecementeerde plint. Oorspronkelijk gedeelte uit donkerrode bakstenen met ten westen heropgebouwd deel in lichtrode bakstenen onder lagere nok, rechthoekige muuropeningen onder betonlatei.