Boerenarbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Ensemble van twee boerenarbeidershuizen, volgens kadastergegevens respectievelijk opgetrokken in 1890 (nummer 62) en in 1896 (nummer 60).

Twee aanpalende woonhuizen van één bouwlaag onder zadeldak in kunstleien, nummer 60 onder hogere nok, palend aan de straat. Verankerde bakstenen woningen boven gecementeerde plint. Lijstgevels, bij nummer 60 afgeboord door tandfries, opengewerkt door getoogde muuropeningen met behouden luiken (nummer 60) en rechte muuropeningen onder houten latei waarin bewaard houtwerk (nummer 62), Rechts in de gevel bij nummer 62 poort onder houten latei, bij nummer 60 gedichte muuropening met nieuw ingebracht recht venster. Zijgevel met gedichte oculus bij nummer 62, gecementeerd bij nummer 60. Vernieuwde natuurstenen onderdorpels.