Teksten van Traditioneel diephuis

Traditioneel diephuis ()

Traditioneel diephuis opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Tot voor kort verankerde, gecementeerde puntgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). De reconstructie tot trapgevel en het nieuwe zadeldak (nok parallel met de straat), dateren van een recente renovatie. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen en topvenster met druiplijst op consooltjes.

Auteurs:  Braeken, Jo

Huisje ()

Diephuisje van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw tot de eerste helft van de 17de eeuw? Aangepaste gecementeerde puntgevel verlevendigd met schijnvoegen en ankers; eenvoudige rechthoekige muuropeningen en topvenster met druiplijst op consooltjes.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine