Boerenburgerhuis, op de hoek met Bleienpark, met achtergelegen hoevegebouwen. Op het primitief kadasterplan (1817) wordt een hoeve met losse bestanddelen afgebeeld. In 1841 worden de hoevegebouwen verbouwd en het woonhuis herbouwd in opdracht van de landbouwer Clement Heyvaert. In 1868 vindt een vergroting plaats en in 1907 wordt het woonhuis opnieuw gedeeltelijk herbouwd door François Heyvaert.
Gerenoveerd dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder vernieuwd zadeldak in mechanische pannen. Roodbakstenen gevel bovenaan afgezoomd door een boogfries onder een nieuwe goot in kunststof. Getoogde muuropeningen met nieuw houtwerk naar oud model. Gebruik van decoratieve tegels in het boogfries en de vensterborstweringen gevat tussen uitspringende bakstenen verticale banden. Deur binnen een natuurstenen neoclassicistische omlijsting en onder een boogveld versierd met een festoen. Plint en trede naar de deur in blauwe hardsteen. Nieuwe zijgevels. Toegang tot het erf via een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers met gecementeerde plint. Parallel met het woonhuis gesitueerde dwarsschuur onder zadeldak, gekenmerkt door een gevelhoge poort, getoogde deuropeningen en luchtgaten. Haaks op het woonhuis gesitueerde bakstenen landgebouwen onder zadeldak ten noorden en zuiden van het erf.
Aan noordzijde een stal met muuropeningen onder betonlatei en luchtgaten in de zijgevel.
Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)