• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Volgens kadastergegevens in 1933 gebouwd burgerhuis in opdracht van handelaar Jan Heyvaert - Keymeulen. Alleenstaand enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Roodbakstenen lijstgevel afgezoomd door een houten kroonlijst op modillons en opengewerkt door diverse types muuropeningen, rondbogig onder druiplijst in de eerste bouwlaag en in de deurtravee van de derde bouwlaag, rechthoekig in de tweede en spitsbogig in de derde bouwlaag. Benadrukte venstertravee gevat tussen lisenen en getypeerd door een gebogen erker op console in de tweede bouwlaag, onder een balkon afgesloten door geometrisch hekwerk. Bewaard houtwerk met een strook gekleurd glas in lood in de bovenlichten. Bewaarde houten deur voorzien van centrale beglazing met geometrisch siersmeedwerk, onder rondbogig bovenlicht met gekleurd glas in lood en structuurglas. Plint, dorpels en twee treden naar de deur in blauwe hardsteen.