• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, volgens kadastergegevens in 1912 opgetrokken in opdracht van herbergier Benoît Cool-Van Assche als vergroting bij aanpalend nummer 19.

Deels vrijstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen (leipannen?) zadeldak. Gecementeerde en beschilderde lijstgevel afgelijnd door een houten geprofileerde kroonlijst. Getoogde vensteropeningen met bewaard houtwerk, op de bovenverdieping een natuurstenen cordonlijst ter hoogte van de onderdorpels. Bewaarde houten deur onder bovenlicht met afgeronde hoeken, gevat in een natuurstenen omlijsting met neuten, imposten en kroonlijstje. Natuurstenen plint en treden (twee) naar de deur. Later ingebrachte poort links in de gevel. Rechter zijgevel gekenmerkt door twee beluikte keldergaten en een getoogd venster met tralies. Haaks achtergebouwtje onder pannen zadeldak.