Boerenwoning

Beschrijving

Voormalig boerenhuis, gelegen in de zuidwestelijke hoek van Dendermonde in de onmiddellijke nabijheid van de gemeentegrens met Lede en Wichelen. Verhard achtererf toegankelijk via een ijzeren hek rechts aan de woning.

Eenvoudig boerenhuis van vier + drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldaken, karakteristiek voor de steeds zeldzamer wordende kleinschalige dorpsbebouwing. Verankerd dubbelhuis met L-vormige plattegrond, in kern opklimmend tot het einde van de 19de eeuw. Grijs geschilderd gecementeerd parement met schijnvoegen op een dito plint. Getoogde muuropeningen gevat in een grijs geschilderde omlijsting op hardstenen lekdrempel. Vensters met behouden schuiframen en persiennes uit het interbellum. Voordeur vernieuwd.

Licht uitspringend linker volume nog met aflijnend baksteenfriesje. Volgens sporen in het metselwerk wellicht voorheen met poortdoorrit.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena