Beschrijving

Hoevetje met losse bestanddelen, in kern daterend uit de 19de eeuw en volgens de gegevens uit het kadasterarchief circa 1901 grondig verbouwd of heropgebouwd. Roodgeschilderd, ijzeren toegangshek met dito pijler links van het boerenhuis. Hoevegebouwen gelegen aan de noord- en zuidzijde van het met grint bedekt erf.

Aan de straatkant gelegen boerenhuis van vier traveeën onder zadeldak (kunstleien). Verankerde baksteenbouw op een gecementeerde plint en aflijnende grijsgeschilderde daklijst onder de houten kroonlijst op klossen. Rechthoekige vensters in arduinen omlijstingen; bewaard houtwerk; vernieuwde luiken. Rechthoekige, arduinen deuromlijsting op neuten, met latei en geprofileerde kroonlijst; bewaarde deur met decoratief uitgewerkt bovenlicht. Gecementeerde zijgevels; linkerzijgevel met X-vormige verankering.

Dieper gelegen volume van twee traveeën tegen de rechterzijgevel van het boerenhuis. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Straatgevel met bakstenen daklijst en rechthoekige openingen in gecementeerde (?) omlijstingen.