• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaande interbellumwoning, volgens gegevens uit het kadasterarchief gebouwd in 1937 door handelaar Remi De Geest. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, deels onder zadeldak en plat dak boven de linker poorttravee. Geelbakstenen voorgevelparement op een plint van hardsteenplaten. Asymmetrische gevelopstand met hoger opgetrokken rechtertravee met dakvenster, boven de kroonlijst uitstekende, in baksteen gemetselde vlaggenmasthouder met bewaard ijzerwerk boven de deurtravee en lagere poorttravee. Licht overstekende bovenverdieping met centraal rechthoekig gemetseld balkon met buisleuning en links de vlaggenhouder. Doorgetrokken strekse lagen gele baksteen boven de gevelopeningen. Verdiepte toegangsdeur onder arduinen luifel en poort met arduinen schamppalen. Rechthoekige openingen met afgeronde negkanten en tussenstijlen. Overal bewaard schrijnwerk.