• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve volgens het kadasterarchief gebouwd in 1888 ter vervanging van een oudere hoeve, die al opgetekend staat op het primitief kadasterplan (1829).

Boerenarbeiderswoning aan de noordwestzijde van het erf. Bepleisterde en blauwgeschilderde, verankerde baksteenbouw onder mank zadeldak bedekt met rode, mechanische pannen. Rechthoekige deur en vensters op hardstenen dorpel, bewaarde luiken en T-vormig schrijnwerk. Gecementeerde zijpuntgevels, rechts witgeschilderd.

Haaks op de straat ingeplante dwarsschuur met geïncorporeerde stallen aan de noordoostzijde van het erf. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak bedekt met golfplaten (erfzijde) en rode Vlaamse pannen (achterzijde). Erfgevel met grote, rechthoekige poort en staldeuren onder houten lateien. Achtergevel met getoogde staldeur onder strek en twee venstertjes. Sporen van gedichte openingen.