Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Beschrijving

Twee gekoppelde woningen met links aanpalende omhaagde tuin en ijzeren toegangshek, volgens de gegevens uit het kadasterarchief opgetrokken in 1904-1905 door de "Société anonyme de produits chimiques de Schoonaerde" naar verluidt voor de ingenieurs.

Woningen van tweeënhalve bouwlaag en elk drie traveeën onder een doorlopend zadeldak. Baksteenbouw op een lage, donkere bakstenen plint. Straatgevel geritmeerd door getoogde, omlijste vensters met arduinen aanzet- en sluitstenen en hardstenen dorpels op gemetselde consoles; vernieuwd houtwerk. Ontbrekende deuren. Omlopende uitgewerkte baksteenfriezen op de borstwering en onder de daklijst markeren de gevel horizontaal, vernieuwde kroonlijst op getrapte bakstenen consoles. Rechthoekige venstertjes in de fries. Toegangsdeuren in de zijgevels. Toegevoegde schouw tegen linker zijgevel.