Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Winkelhuis in art-decostijl, volgens gegevens van het kadasterarchief opgetrokken op de plaats van een ouder huis in 1934, in opdracht van smid Jozef Beckers–Wils uit Sint-Gillis. Rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Bakstenen lijstgevel op vernieuwde hardstenen plint, verlevendigd met betonnen banden, lisenen en verdiepte velden. Afgelijnd met houten kroonlijst op klossen, in de rechtertravee vervangen door een gedeelte uit kunststof Rechthoekige bovenvensters, twee drielichten. Twee balkons met ijzeren leuning op veelhoekige consoles.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke