• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis gebouwd in 1906 in opdracht van tuinier Prudent Cassiman-Beeckman. Bakstenen dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen waarvan drie traveeën onder leien zadeldak en lagere vierde travee met plat dak. Rode bakstenen lijstgevel met verwerking van hardsteen (lateien, cordons, plint, deuromlijsting) en gele bakstenen in horizontale banden, in bogen en lekdrempelversiering. Lijstgevel afgelijnd door verspringende houten kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen, deels gebogen in vierde travee. Boogvelden met decoratieve vulling in reliëf. Uitspringende deurtravee met accentuerende geprofileerde deuromlijsting. Bogen met diamantkopsluitsteen. Drielicht op begane grond van vierde travee. Deels vernieuwd schrijnwerk.