• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis gebouwd in 1928, in opdracht van René Goossens–De Munck, bediende bij de ijzeren weg, Sint-Gillis (zie kadasterarchief).

Enkelhuis in de rij van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak bekleed met mechanische pannen. Bakstenen lijstgevel versierd met banden en druipmotieven van groene geglazuurde tegeltjes, op een plint van hardsteen; aflijnende groen geschilderde houten kroonlijst op modillons. Deurtravee en brede venstertravee ingeschreven in spaarveld tussen smalle lisenen. Bel-etage gemarkeerd door klein driezijdig balkon met ijzeren leuning. Licht getoogde bovenvensters en rechthoekige muuropeningen van begane grond onder ontlastingsbogen van alternerend baksteen en groene tegels, met aanzet- en sluitstenen uit hardsteen; bewaard houtwerk. Brede dubbele deur gevat in hardstenen omlijsting; bovenlicht met glas in lood, fraai schrijnwerk en twee deurlichten met decoratief traliewerk.