• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijhuis volgens kadastergegevens gebouwd in 1937 door handelaar Gustaaf Moriaux–Verhelst. Enkelhuis van twee bouwlagen onder pseudomansardedak (kunstleien). Houten kroonlijst midden onderbroken door dakvenster met licht gebogen kroonlijst. Voorgevelparement van rode baksteen met decoratief metselwerk in staand verband. Gebruik van groen en geel gekleurde tegels op de centrale afgeronde deelzuilen van de bovenvensters. Pui deels bekleed met zwarte vierkante tegels en op hardstenen plint en dito consoles. Rechthoekige muuropeningen met guirlandemotief in het glas in lood van de bovenlichten. Bewaard houtwerk.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke