Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa met voortuin afgesloten door gebogen en decoratief ijzeren hekwerk met waaiermotief tussen lage bakstenen pijlers. Gebouwd in 1930 door landbouwer Jaak Alois Duerinck–Volckenick uit Sint-Gillis (zie kadasterarchief).

Dubbelhuis van drie traveeën in baksteenbouw met knipvoegen, onder snijdende mansardedaken bekleed met kunstleien. Deels omlopende houten kroonlijst op klossen. Breed en sterk vooruitspringende linker venstertravee van twee bouwlagen verhoogd met afgeknotte puntgevel; houten dakoverstek op schoren en afgewerkt met uitgesneden houten dakrand. Travee voorts gemarkeerd door driezijdige erker onder deurvenster met waaiermotief in ijzeren leuning. Gebogen muuropeningen met afgeschuinde bovenzijde voorzien van hoekstenen uit hardsteen en met deels vernieuwd houtwerk. Rechtervenster voorzien van voorzetraampje met vogelmotief in glas in lood. Voordeur met gestructureerd glas en decoratief traliewerk met waaiermotief in het ruime deurlicht.