Boschhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boschhoeve

Beschrijving

Zogenaamde "Boschhoeve" volgens recent gevelopschrift. In U-vorm aaneensluitende hoevegebouwen rondom omsloten gekasseid rechthoekig binnenerf, ingeplant aan hoek Kloosterveldlaan. Volgens kadasterarchief in 1893 volledig herbouwde hoeve. Achterin gelegen boerenwoning. Verankerd, bakstenen dubbelhuis van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Voorgevel met verwerking van gesinterde baksteen voor plint, in de bogen van de muuropeningen, voor cordonlijst en dropmotieven van de daklijst. Benedenvensters met witte luiken.

Bakstenen bedrijfsgebouwen in verankerde baksteenbouw onder verspringende pannen zadeldaken. Aan de straat ingeplante dwarsschuur met poortdoorrit; aardappelkelder met troggewelven tussen ijzeren liggers onder de tas. Lage stalvleugel aan Kloosterveldlaan. Erfgevel onder geknikte dakoverstek met rechthoekige muuropeningen onder houten lateien, groen geschilderd houtwerk. Overzolderd poortgebouw met doorrit naar het achtererf zijdelings palend aan het boerenhuis.

Interieur. Vlaamse schouw en behouden balkenstructuur met een aan een balk bevestigde vleeshaak in voormalige keuken, thans woonkamer.