Ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van drie burgerhuizen in de rij in art-decostijl. Volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1936: nummer 26 in opdracht van hoofdtreinwachter Polydore Braeckman–De Koninck uit Sint-Gillis, nummer 28 door Romanie De Coster, winkeldochter uit Sint-Gillis en nummer 30 door Raymond De Coster–Hervent, klerk aan de ijzeren weg uit Etterbeek. Bakstenen rijhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak met kunstleien, nummer 26 en 28 voorzien van dakvenster met afgeschuinde hoeken. Lijstgevels op diverse wijze gemarkeerd door witte gepleisterde gevelvlakken en horizontale banden. Bredere venstertraveeën gemarkeerd door afgeronde of driezijdige erker. Nummer 26 en 30 met boogvormige muuropeningen, nummer 28 met rechthoekige openingen met afgeschuinde bovenhoeken; behouden schrijnwerk, uitgezonderd nummer 26.