Ensemble van twee burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van twee burgerhuizen uit 1933, gebouwd in opdracht van handelaar August Jozef Van Impe–Fierens uit Sint-Gillis (zie kadasterarchief). Nummer 10 enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen lijstgevel verlevendigd door lisenen en bogenfriezen. Verwerking van hardsteen voor plint en boogstenen van de muuropeningen. Smaller deurrisaliet; middentravee met gepleisterde erker met afgeronde hoeken. Brede poorttravee rechts met schamppalen. Nummer 12 van twee traveeën met aansluitende lijstgevel met rechthoekige muuropeningen en getrapt eindigend spaarveld.