Dorpswoning met garage

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning met garage

Beschrijving

Ensemble van twee rijhuizen. Volgens gegevens uit het kadasterarchief werd nummer 34 gebouwd als huis in 1926 en nummer 32 in 1947 als garage, door vrachtvoerder Alphons Macharis–Van Gijseghem uit Sint-Gillis.

Woningen van één (nummer 32) en twee traveeën (nummer 34) en twee bouwlagen, onder doorlopend zadeldak met kunstleien. Lijstgevels bezet met gele baksteen op plint van blauwe harsteen en traveeën ingeschreven in getrapt verdiepte spaarvelden. Nummer 34 met brede venstertravee gemarkeerd door driezijdige erker op de bovenverdieping; smallere deurtravee, rechthoekige paneeldeur voorzien van deurlicht achter smeedwerk, onder betonnen latei. Nummer 32 eveneens met driezijdige erker op de bovenverdieping en bovenlichten ingevuld met gestructureerd glas; benedenverdieping volledig ingenomen door brede poort.