• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Tweewoonst, volgens kadastergegevens gebouwd in 1932 door Paul Hendrickx–Stobbelaers, bediende uit Sint-Gillis en Frans Bultereys–Stobbelaers, bediende uit Sint-Gillis. Achterin gelegen vrijstaand gebouw, nummer 123 met behouden voortuintje, voor nummer 121 volledig geplaveid.

Gespiegelde gekoppelde enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder gemeenschappelijk afgewolfd en geknikt zadeldak (mechanische pannen, met nok loodrecht op de straat). Bakstenen voorgevel met wit geschilderde horizontale gevelvlakken die de bouwlagen accentueren. Vernieuwde overstekende kroonlijst. Afgeknotte geveltop gedeeltelijk beraapt (nummer 123), oorspronkelijk volledig. Rechthoekige vensteropeningen met gedeeltelijk bewaard houtwerk en smalle stroken met roze gestructureerd glas (nummer 121). Gekoppelde deuren vooraf gegaan door een rechthoekige portiek op twee pijlers en bekroond door balkon met ijzeren buisleuning. Nummer 121 met oorspronkelijke voordeur en balkondeur.