Heilige Ritakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilige Ritakapel

Beschrijving

Eenvoudige achterin gelegen wegkapel, bereikbaar via veldweg, omheind met berkenbomen. Opgericht in 1947, volgens in de linker zijgevel aangebrachte gevelsteen met opschrift: "Uit dank/ geschonken door/ Petrus Cooreman/ 1947". Bakstenen constructie op rechthoekig grondplan onder overstekend zadeldak met pannen. Voorpuntgevel op gecementeerde plint voorzien rechthoekige deuropening in uitspringende en spitsboogvormige omlijsting met gepleisterd boogveld en geschilderd opschrift: "H. Rita Bid Voor ons". Puntgevel onder ver overstekend dak met ijzeren topkruis. Mijterboogvormige zijvensters.

Interieur. Gemetst altaar met gipsen beelden van Heilige Rita (afgebeeld met kruis, doornenkroon en vliegen), Heilig Hart, Heilige Antonius van Padua en Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.