• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevecomplex

Beschrijving

Hoevecomplex bestaande uit twee parallel aan de straat gelegen vleugels verbonden door een lange haakse vleugel, gefaseerd tot stand gekomen in de tweede helft van de 19de en eerste helft van de 20ste eeuw. Teruggaand op een kleiner gebouwenbestand dat aanvankelijk voornamelijk van 1859 dateerde (volgens kadasterarchief bestaand huis toen gedeeltelijk herbouwd). Voorste deel van huidige hoeve deels daterend van tussen 1869 en 1890, in de periode 1892-1941 vergroot, deels vervangen (woning) en aangepast tot het huidige min of meer U-vormige complex.

Aan de straat gelegen bakstenen boerenburgerhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder kunstleien zadeldak, wellicht uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Ingeplant achter voortuintje afgesloten met ijzeren hekwerk tussen betonnen pijlers. Lijstgevel met symmetrische opstand, afgelijnd door houten kroonlijst met tandlijst. Brede spaarvelden met bogenfries tussen de centrale uitspringende deurtravee en hoeklisenen. Korfboogvormige muuropeningen met hoekstenen en sluitstenen uit blauwe hardsteen; vernieuwd houtwerk.

Rechts van de woning: aanpalend overzolderd poortgebouw met gekasseide op- en doorrit naar het langgerekt gekasseid erf, aan drie zijden omsloten door bakstenen bedrijfsgebouwen onder snijdende pannen zadeldaken. Lange haakse dwarsschuur met stallen rechts palend aan het poortgebouw. Tweede dwarsschuur links in het verlengde van het boerenhuis achter met betonplaten omsloten deel van de voortuin. Korte stalvleugel parallel achter de vleugel met woning. Bouwnaden en verschillend metselwerk getuigend van diverse verbouwingen. Erfgevels met brede dakoverstek. Rechthoekige staldeuren en poorten met groen geschilderd houtwerk.