Twee gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van twee gekoppelde enkelhuizen met spiegelbeeldschema. Rijhuizen van twee bouwlagen en twee traveeën onder doorlopend zadeldak (pannen), volgens het kadasterarchief gebouwd in 1939 door Elizabeth Jacobs uit Sint-Gillis. Strakke gevelopbouw met kenmerkend geelbakstenen parement op hardstenen plint. Lijstgevel met overstekende bovenverdieping afgelijnd door brede, gekorniste houten kroonlijst. Horizontaliteit doorbroken door vooruitspringend risaliet van gekoppelde deurtraveeën met getrapt verdiepte voordeuren onder luifel gevormd door uitspringende tussendorpel. Oorspronkelijke deuren met bovenlicht en deurlichten voorzien van gestructureerd en deels met gevlamd gekleurd glas. Bovenverdieping van deurrisaliet met rechthoekig uitgespaard overdekt balkon voorzien van gesmede balustrade. Behouden groengeschilderd rechthoekig houtwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena