• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, thans pastorie van de Sint-Lutgartparochie. Volgens kadastergegevens gebouwd in 1935 door treinwachter Casimir Clemens Meert–Kielbaey uit Sint-Gillis. Deels vrijstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt, mank zadeldak met kunstleien. Voorgevel met parement van bruine baksteen en contrasterende, gewitte horizontale banden voornamelijk ter hoogte van de lateien van de muuropeningen. Hardstenen plint deels in breuksteenverband. Vooruitspringend vensterrisaliet met onregelmatig getrapte daklijst, gemarkeerd door driezijdige erker op getrapte basis. Deur onder balkon met afgeschuinde hoeken en buisleuning. Smalle laddervensters. Twee traplichten links van deur en balkon. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk en gedeeltelijk ingevuld met gestructureerd glas.

Interieur. Bewaarde trap in art-decostijl. Behouden deur en vleugeldeur in salon met geelgetint gestructureerd glas. Bureau en salon met marmeren schouwmantel.