erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
48812
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48812

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Burgerhuis volgens het kadasterarchief gebouwd in 1936. Breed rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak waarbij de bovenste bouwlaag het voorkomen bezit van een dakverdieping. Modernistisch getinte lijstgevel met parement van gele siersteen, met verwerking van hardsteen voor plint, deur- en vensterposten in de pui en een aantal dorpels, en deels met donkergroene vierkante tegels op de dakverdieping. Volumespel door toepassing van een eigentijdse rechthoekige erker met afgerond zijbalkon en balkonbekroning, beide met typische buisleuningen. Voorts horizontaal accentuerende witgeschilderde betonnen banden met deels tot luifels doorgetrokken cordons en rechthoekige muuropeningen met liggende vensters vooral in de brede venstertravee. Dubbele voordeur met afgeronde posten. Behouden houtwerk.


Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48812 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.