Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met voortuintje opzij aan straathoek met Oliestraat, gebouwd in 1933 door bediende Camiel Hoebeke–De Bruyne uit Sint-Gillis (zie kadasterarchief). Burgerhuis van twee bouwlagen met plat dak op L-vormige plattegrond; uitbouwsels van één bouwlaag in de oksel aan de voorzijde met afgeronde hoek en onder terras met ijzeren leuning, en met lage achteraanbouw. Bakstenen zichtgevels met contrasterende en structurerende banden en omlijstingen. Verticaal geaccentueerde traveeën, boven de daklijst verhoogd met gebogen en/of getrapte bekroningen of gebogen postamenten. Rechthoekige vensters waarvan enkele met afgeschuinde bovenhoeken, deels bewaard houtwerk. Dubbele rondboogdeur in getrapt verdiepte omlijsting naast dito benedenvenster. Originele deur met decoratief geometrisch traliewerk in beide deurlichten en waaiervormig bovenlicht. Rechthoekige paneeldeur in de zijgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena