• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis gebouwd in 1936 door bediende Gerardus Huyck–Temmerman (zie kadasterarchief). Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen. Lijstgevel met parement van gele baksteen met dieper liggende lintvoegen en banden van kopse en strekse bakstenen, op hoge hardstenen plint. Bovenverdieping op typische wijze gemarkeerd door brede erker met afgeronde hoek en aansluitend balkon met buisleuning, eveneens met afgeronde hoek. Rechthoekige vensters, op begane grond bestaand uit drielicht. Kenmerkende deurportiek gevormd door verdiepte deur tussen afgerond metselwerk en tot luifel uitgewerkte tussendorpel. Oorspronkelijke deur met brievenbusklep voorzien van opschrift "Brieven". Deur- en bovenlicht ingevuld met geometrisch loodglas met gestructureerd en gevlamd gekleurd glas in lood. Poort van rechts aanpalende garage met gelijkaardig glas in lood in de bovenlichten.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena