Burgerhuis ontworpen door Ferdinand De Ruddere

Beschermd als monument bij MB van 04.12.2003.

Woonhuis met enkelhuisopstand, volgens een bouwaanvraag van 1935 gebouwd voor Mej. M. en N. Temmerman naar ontwerp van architect Fernand de Ruddere (Dendermonde) in neostijl. Kleurrijk materiaalgebruik door combinatie van baksteen, natuursteen en simili. Bakstenen metselwerk met zogenaamde Dudokvoeg (doorlopende brede lintvoeg met smalle stootvoeg). Sierankers. Lijstgevel doorbroken door centraal dakvenster in neorenaissancestijl met halsgevel tussen arduinen vleugelstukken met gebroken fronton als bekroning. Driezijdige erker op de bovenverdieping. Benedenvensters en deur voorzien van bovenlichten met stenen middenstijlen. Korfboogvormige beglaasde deur voorzien van geprofileerde dagkanten en negblokken. In arduinen plint rechts naast de deur, ingewerkte voetenschraper.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1935/ 64 (volume 13/64).
  • Vlaamse Overheid, Ruimte & Erfgoed, Afdeling Oost-Vlaanderen, Onroerend erfgoed, archief.