• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Beschermd als monument bij MB van 04.12.2003. Rijhuis van drie bouwlagen met zadeldak (leien). Bakstenen lijstgevel in eclectische stijl met opvallende rechthoekige erker doorlopend over de twee bovenverdiepingen. Rechthoekige vensters met natuurstenen kozijnen, in de erker vierlichten over de volledige breedte van de erker. Rechthoekige deur, opengewerkt met glas en ijzer, gevat in een arduinen geprofileerde omlijsting met voluutvormige neuten en afdekkende rechte kroonlijst. In arduinen plint rechts naast de deur, ingewerkte voetenschraper.

• Vlaamse Overheid, Ruimte & Erfgoed, Afdeling Oost-Vlaanderen, Onroerend erfgoed, archief.

Auteurs :  DuchĂȘne, Helena, Verbeeck, Mieke