Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert

Beschrijving

Beschermd als monument bij MB van 04.12.2003. Woonhuis gebouwd voor de heer G. Arbijn naar ontwerp van architect Maurice de Waepenaert van 1936 in een eclectische stijl met neotraditionele inslag. Enkelhuis opgetrokken uit baksteen en simili-natuursteen met geritmeerde gevelopbouw en uitlopend in een trapgevel. Twee registers met kruiskozijnen overspannen met kordon. Op de begane grond een garage en voordeur, voorzien van glas in lood met gestileerde plantenmotieven en gevat in een geblokte blauwhardstenen omlijsting, bekroond met een bovenlicht met middenstijl.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1936/40 (volume 14/40).
  • Vlaamse Overheid, Ruimte & Erfgoed, Afdeling Oost-Vlaanderen, Onroerend erfgoed, archief.