erfgoedobject

Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert

bouwkundig element
ID: 48928   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48928

Juridische gevolgen

Beschrijving

Beschermd als monument bij MB van 04.12.2003. Woonhuis gebouwd voor de heer G. Arbijn naar ontwerp van architect Maurice de Waepenaert van 1936 in een eclectische stijl met neotraditionele inslag. Enkelhuis opgetrokken uit baksteen en simili-natuursteen met geritmeerde gevelopbouw en uitlopend in een trapgevel. Twee registers met kruiskozijnen overspannen met kordon. Op de begane grond een garage en voordeur, voorzien van glas in lood met gestileerde plantenmotieven en gevat in een geblokte blauwhardstenen omlijsting, bekroond met een bovenlicht met middenstijl.

  • Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1936/40 (volume 14/40).
  • Vlaamse Overheid, Ruimte & Erfgoed, Afdeling Oost-Vlaanderen, Onroerend erfgoed, archief.

Bron     : Bogaert C. , DuchĂȘne H. , Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  DuchĂȘne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2001


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48928 (Geraadpleegd op 25-09-2020)