Burgerhuis ontworpen door Ferdinand De Ruddere

Beschrijving

Beschermd als monument bij MB van 04.12.2003. In 1935 naar ontwerp van architect Fernand de Ruddere (Dendermonde) opgetrokken woon- en handelshuis van beeldhouwer Jos De Decker, zie bouwaanvraag. Enkelhuis van drie bouwlagen in eclectische stijl gekenmerkt door neobarokke invloeden in materialencombinatie van bak- en natuursteen (simili), karakteristieke venstervormen, en boogvulling, in- en uitgezwenkte geveltop. Driezijdige erker op de bel-etage. Drie stenen kruiskozijnen op de bovenste bouwlaag. Op de gelijkvloerse verdieping voorzien van een gevelbrede winkelpui in moderne vormgeving.

• Stadsarchief Dendermonde, Bouwplannen, 1935/33 (volume 11/33).
  • Vlaamse Overheid, Ruimte & Erfgoed, Afdeling Oost-Vlaanderen, Onroerend erfgoed, archief.