Traditioneel diephuis met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

Diephuis met neoclassicistische lijstgevel, volgens de bouwaanvraag uit 1841 opgetrokken in opdracht van de fabrikant Joseph Jacques Bosmans. De dakstructuur en de achterpuntgevel wijzen op een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat. Oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde lijstgevel met schijnvoegen op de begane grond, vandaag gedecapeerd. Rechthoekige vensters op doorlopende lekdrempels. Klassieke hoofdgestel met gelede architraaf, fries met casementen, en houten kroonlijst op modillons.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine