Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw, met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. Frans Meeusen liet in 1883 het dakvenster aanbrengen in de middenas. Grondig verbouwd in 2004.

Rijwoning van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. Verankerde, gecementeerde lijstgevel, waarvan de eerste twee bouwlagen mogelijk zijn opgetrokken in bak- en zandsteenbouw. Atelierpui met inkomdeur; rechthoekige bovenvensters met lekdrempel. Houten dakvenster met puntgevel, laadluik en hijsbalk.