Teksten van Neoclassicistisch winkelpand

Neoclassicistisch winkelpand ()

Dit winkelpand van vier bouwlagen en vier traveeën maakte deel uit van een hoekpand dat in totaal vijf traveeën in de Riemstraat, een hoektravee en zeven traveeën in de Goedehoopstraat telde. Het betreft een sober neoclassicistisch pand gebouwd rond 1881 naar ontwerp van bouwmeester J.F. Philippart voor Adr. De Rooy. De gelijkvloerse verdiepingen waren allemaal voorzien van fraaie houten winkelpuien; op de verdiepingen een sober parement, kordonlijsten en rechthoekige vensteropeningen. Het pand is gesloopt en is ondertussen vervangen door een groot nieuwbouwcomplex afgewerkt in 2010.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1881 # 1150.

Auteurs:  Hooft, Elise

Lijstgevel ()

Bepleisterde lijstgevel van vier traveeën en vier bouwlagen met fraaie neoclassicistische houten winkelpui op beschilderde sokkel (vierde kwart 19de eeuw): centrale deur en zijvensters geflankeerd door gekoppelde pilasters met gegroefde sokkel en verdiepte schacht onder brede kroonlijst op modillons.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine