Lindenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lindenhof

Beschrijving

Hoeve nu zogenaamd 't Lindenhof, hoeve met losse bestanddelen, eertijds gelegen naast de in 1918 gesloopte Kruipuitmolen. Aan de straat afgesloten met ligusterhaag en ijzeren hek, bakstenen muur tussen het erf en de voormalige molensite. Boomgaard met notelaar voor het huis. Ten oosten, schuin ingeplante boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), vermoedelijk uit de 18de eeuw. Verankerde en gecementeerde gevel, wit geschilderd op grijsgeschilderde plint. Getoogde vensters met T-ramen en witte persiennes. Rechthoekige deur gevat in een grijs geschilderde bakstenen omlijsting met neuten en kroonlijst. De zijgevels zijn gecementeerd. Ten zuiden, bakstenen dwarsschuur onder pannendak, met steekboogvormige poorten en deuren met rood-zwart gestreept houtwerk, uiterst rechts twee rechthoekige poorten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het woonhuis werd ondertussen gesloopt en het hof werd verkaveld. De schuur is maar gedeeltelijk bewaard.