erfgoedobject

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

bouwkundig element
ID
4980
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4980
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Burgerhuis in Louis-Philippestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1852 opgetrokken in opdracht van J. Adam. Rijwoning van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel beëindigd door een klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst op tandlijst en modillons met dropmotief. Begane grond afgelijnd door brede puilijst. Bovenvensters met afgeronde bovenhoeken, op de eerste verdieping in geriemde omlijsting met fraaie sleutel, steunend op postamenten waartussen gietijzeren borstweringen; lekdrempels op gekrulde consooltjes op de derde bouwlaag.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1852#802.

Bron: DE MUNCK-MANDERYCK M., DECONINCK-STEYAERT R. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nb, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis in Louis-Philippestijl [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4980 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.