Teksten van Traditioneel diephuis

Traditioneel diephuis ()

Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Trapgevel (zeven treden) met overhoeks topstuk uit bak- en zandsteen op een hardstenen plint. Deze werd in 1935 ontpleisterd en gerestaureerd in opdracht van de advocaat Eugène Van den Bosch, toenmalig eigenaar van huis “Het Schip” verderop in de straat. Aannemer Alphonse De Batselier voerde de werken uit. Aangepaste, rechthoekige deur en vensters met kwarthol geprofileerde dagkanten onder een druiplijst en wigvormige ontlasting, met latere hardstenen lekdrempels. Verankerde achterpuntgevel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine; Braeken, Jo

Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gerestaureerde trapgevel (zeven treden) met overhoeks topstuk uit bak- en zandsteen op een plint van arduin. Aangepaste, rechthoekige deur en vensters met kwarthol geprofileerde dagkanten onder een druiplijst en wigvormige ontlasting, met latere hardstenen lekdrempels. Verankerde achterpuntgevel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine