Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen op begraasd erf. Boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), met rechts aangebouwd woongedeelte en koeienstal met houten beplanking op bakstenen voet, eveneens onder zadeldak; opklimmend tot vermoedelijk de 18de eeuw, en vergroot in 1870-1886. Verankerde witgeschilderde voorgevel op gepikte plint. Achteraan uitgebreid in betonstenen. Licht getoogde deur en beluikte vensters. Vernieuwd schrijnwerk.
Haaks tussen het woonhuis en de straat ingeplant bakstenen dienstgebouw met voormalige dwarsschuur en stallen onder zadeldak, volgens kadastergegevens daterend van 1870-1886.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen