De Poermolen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed De Poermolen

Beschrijving

Vrije basisschool, uitleenpost van openbare bibliotheek en ontmoetingscentrum zogenaamd "De Poermolen", in de wijk Donk. Oorspronkelijk lagere gemeenteschool opgericht in 1880. Gerenoveerd in 1977-78 en in 1993-1994. Nummer 1. Voormalige onderwijzerswoning bij de vroegere gemeenteschool. Sedert 1988 uitleenpost van Donk. In 1993-1994 sterk gerenoveerd bakstenen gebouw van drie travee├źn en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Lijstgevel met dubbelhuisopstand op gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen, vensters met arduinen dorpel en vernieuwd schrijnwerk. Nummer 1A. Eenlaags schoolgebouw van vier travee├źn onder zadeldak (pannen), rechts aansluitend bij het schoolhuis. Vier getoogde vensters, verkleind en voorzien van nieuw schrijnwerk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen