Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Huis met trapgevel van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), met erachter gelegen, haaks op de straat gelegen, vermoedelijk ouder en lager boerenhuis met aanleunend stal met gewitte gevel op gepikte plint.

Het voorste woongedeelte met onbeschilderde bakstenen trapgevel is vermoedelijk toegevoegd in de late 19de eeuw. Het onleesbaar geworden opschrift op het paneel boven de pui doet een vroeger café vermoeden. De roodbakstenen gevel is voorzien van banden met gele en zwarte bakstenen. In de geveltop rondboogvormig zoldervenster.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen