Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje met losse bestanddelen, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw en ingeplant op een begraasd erf met boomgaard, omhaagd met een meidoornhaag en toegankelijk via een ijzeren voetgangershek en een inrijhek aan betonnen hekpijlers. Ten noorden van het erf gelegen boerenhuis van vier travee├źn met aansluitende stallen onder doorlopend zadeldak (pannen). Verankerde bakstenen gevel op gepikte plint met aflijnende baksteenlijstjes. Rechthoekige vensters met behouden witgeschilderd schrijnwerk en groen-witte luiken en rode tegeldorpels. Rechthoekige deur met betonnen latei.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen