erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 50045   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50045

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw en ingeplant op een begraasd erf met boomgaard, omhaagd met een meidoornhaag en toegankelijk via een ijzeren voetgangershek en een inrijhek aan betonnen hekpijlers. Ten noorden van het erf gelegen boerenwoning van vier travee├źn met aansluitende stallen onder doorlopend zadeldak (pannen). Verankerde bakstenen gevel op gepikte plint met aflijnende baksteenlijstjes. Rechthoekige vensters met behouden witgeschilderd schrijnwerk en groen-witte luiken en rode tegeldorpels. Rechthoekige deur met betonnen latei.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50045 (Geraadpleegd op 31-05-2020)