Teksten van Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Winkelhuis in neoclassicistische stijl ()

Winkelhuis in neoclassicistische stijl, te dateren in het vierde kwart van de 19de eeuw. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend.

Rijwoning van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting, geaccentueerd door plastisch uitgewerkte sleutels en onderdorpels. Klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst op klossen. De oorspronkelijke houten winkelpui met pilasters en kroonlijst op lange consoles is verwijderd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine; Braeken, Jo

Winkelhuis ()

Eenvoudig winkelhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen en plastisch uitgewerkte sleutels. Bewaarde houten neoclassicistische winkelpui met afdekkende kroonlijst op lange consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine