Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder een afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand. Smalle penanten, de dakvorm en muurankers wijzen mogelijk op een verbouwde punt- of trapgevel in traditionele bak- en zandsteenbouw. Het register van rondboogvensters met doorgetrokken imposten op de hoge bel-etage, werd oorspronkelijk gemarkeerd door een gevelbrede smeedijzeren borstwering met ruitpatroon, kruisende pijlen en rozet. Verkleinende rechthoekige vensters op de tweede en derde verdieping, telkens op cordonvormende lekdrempels. Van het klassieke hoofdgestel rest de houten kroonlijst op klossen. Volledig verbouwde pui, de winkelfunctie klimt minstens op tot 1856.