Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Burgerhuis in neoclassicistische stijl van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand, en storende verbouwing van de winkelpui en gedeeltelijk van de tweede bouwlaag (balkons weggenomen en vensteropeningen aangepast). Gevel gemarkeerd door een zijrisaliet over de bovenbouw, voorzien van deurvensters met geriemde omlijsting, een entablement en hekken. Voorts op de derde bouwlaag eenvoudige, geriemde vensters met voluten en hekken. Klassiek hoofdgestel gevormd door een geprofileerde en gelede architraaf, een onversierde fries en een houten geprofileerde kroonlijst op klossen. Drie houten dakvensters met driehoekig fronton.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine